Wednesday, September 23, 2015

The Pope is un-American! (eh...ja, han är väl typ argentinare)


Påven är i USA. Jag vet inte hur ni känner, men jag tycker personligen att påven verkar störtskön. Han har (enligt mig) en modern och vetting syn på religion, miljö, krig och invandringspolitik. Han tycker typ att man ska vara snäll mot varandra och dela med sig av det man har och inte dömma andra och absolut inte vara girig.
Typ som den hära.... va hette han? Jesus.
Vad tror ni den konservativa och djupt religösa högern i USA tycker om det?
Exakt.
Påven är ond. Påven är kommunist. Påven är hot mot världen. Påven är en hippie som borde gå runt i batikskorta och dreads. Påven är ett direkt hot mot kapitalismen.
Påven är (min personliga favorit) oamerikansk.


Här har dom jobbat så hårt med att få folk att köpa religion som ett medel emot medmänsklighet, sympati och förlåtelse. Religion som berättigar hårt dragna linger mellan rätt och fel, vi och dom, gott och och ont. Religion som går ut på att Jesus nog var en vit amerikan ändå, och det är dom han älskar över allt annat och alla andra göre sig icke besvär men vi kan ju skicka lite böner till dom svältande barnen i Afrika ibland.

Och så kommer kyrkans absolut högst uppsatte man, han med det största korset av alla och som enligt all tradition och logik ska vara mer tjenis med Gud än alla andra, och säger att Nej, ni borde vara snälla istället och ta in flyktingar från Syrien och dela med er och förlåta era grannar trots att dom inte sitter bredvid er i kyrkan varje söndag och istället hävdar att dom hänger med Gud i skogen och när dom far och fiskar (för påven säger att det går lika bra att umgås att umgås med Gud på en stubbe vid en bäck på en onsdag som i en oskön kyrkbänk på söndag).

Det klart att det blir himla jobbigt för dom då, dom stackars vita, religösa amerikanarna.

1 comment: