Monday, December 5, 2011

Nedräkning och nedkylning

Huga, rackarns kallt idag. Låset hade fryst sen sist jag cyklade (vilket var i fredags) så jag fick gå till campus. Går ju det med. Gick hela förra vintern och då hade vi ju ändå längre än vad vi har nu så det är lite att klaga på.

Nu har de även julpyntat hela universitetsområdet, vilket tydligen är lite kontroversiellt eftersom USA ju har religionsfrihet och det inte får heta jullov utan ska vara vinterlov fast alla säger jullov ändå och tror att man är terrorist eller satanist om man inte är kristen. Men vara som det är med det, det är fint med julgranar och glitter och det tror jag faktiskt att de tycker även de som inte firar jul. Att pynta handlar ju ändå mest om att tända lite ljus i mörkret och sätta lite färg och glans på vardagen.
En isskulptur har de faktiskt också fått upp, som visserligen är fin, det är den… men har man sett ishotellet i Jukkasjärvi och skulpturerna de gör i Ume varje vinter, då är den inte så imponerande.

Den här veckan är den så kallade dead week, döpt så för att alla bara pluggar och inget händer på campus. Nästa vecka är det finals week. Och sen är det slut på den här terminen!

1 comment:

  1. Aha! Jag hade svårt att hitta det igen. Men du måste gå in på din bloggersida. Där finns en flik som heter "design" och där går du till "malldesign" och väljer en passande mall. Det finns inte jättemånga att välja på men vissa går att byta färg på och sånt. Typ :)

    ReplyDelete