Sunday, December 16, 2012

Oviktigt och Viktigt

På en totalt oviktig sida av händelser så har vi precis kommit hem till en omkullvält julgran och 4 krossade pumlor. Så går det när man lämnar katten hemma och far och dansar på bordet.
Eller dansar i snön, snarare.
Säsongens första tripp till Grand Targhee bjöd på massor med snö och väldigt lite sikt. Kallt vare också. Men mina nya skidor fick visa vad dom går för i puder.
Bra går dom, i puder.


Men om man ska fokusera på sånt som faktiskt betyder nåt, så är det ju förihelvete helt sjukt (inte tragiskt, inte olyckligt, inte nån jävla naturkatastrof eller slumpmässig olycka) att ännu en massdödsskjutning ägt rum. Nu med barn, små oskyldiga barn, som främsta offer.
Och vad gör amerikanarna?
Jo dom ojar sig, gråter, tänder ljus, flaggar på halvstång och tycker att det är en sån tragedi.
Och dom ber.
Eller så skriver dom bara på facebook att dom ska be… men det är mycket prat om bön. För offren. För deras familjer. För barnen som överlevde. För alla barn. För allt i värden. Det kan det pratas och bes om i oändlighet.
Men skam den dom ens knystar ett ljud om varför…… varför nåt sånt här ens kan hända.
Skam, skam och omedelbar munkavle åt den som ens antyder att det kanske inte är så himmelens smart att vilken sinnesförvirrad jeppe som helst får köpa och bära vapen.
Så får man inte säga.
För då är man okänslig och opatriotisk och så försöker man göra en politisk händelse av något som ju faktiskt är en traaaagedi.

Vad man däremot får göra, om man nu mot förmodan inte är typen som nöjer sig med att be, det är att föreslå beväpnade vakter på alla skolor, förskolor och dagis i hela landet. För det verkar ju rimligt. Alternativt, så kan man ge barnen vapen så att de kan försvara sig själva. Har sett båda dessa förslag florera, och få gott om support, på facebook senaste dagarna.
På riktigt.
På riktigt så finns det ju faktiskt även vettiga människor i det här landet.
I idaho, till och med.
Dom finns. Men dom får så himla lite support och deras röster drunknar så lätt i ett hav av blind idioti.

3 comments:

  1. Men det är ju strålande. Utrusta alla med vapen så de kan försvara sig och så smäller man av ett smatterband ute i hallen på en skola. Då behöver man inte ens bära vapen själv för att orsaka en massaker det kommer alla som försvarar sig göra så bra själva.

    ReplyDelete
  2. exakt. senaste nytt ar ju att Texas ska lata sina larare bara vapen.

    ReplyDelete
  3. Min syster omskolar sig till ingengör för att hon tycker att skolsystemet i Sverige spårar ur. Undrar om hon skulle tänka om ifall hon fick bära vapen. Man känner ju lite hopp när man hör Obama tala, men det är väl lobbyister som har makten. Hemskt att det händer, jag skulle vara rädd att skicka barn till skolan. Kopplingen mellan vapenlagarna och alla skjutningar tycks ju vara uppenbar.
    /Hanna

    ReplyDelete