Saturday, August 28, 2010

Vännerna

Svenskan har tagit kontakt! Vi har inte träffats IRL (tror aldrig jag använt den fortkortningen förut, men nån gång ska ju va den första) ännu, men hon mailade mig i torsdags. Och igår träffade jag Dylans nyfunna kompisar från hans doktorandprogram, två par, Caleb & Beth och Nick & Caroline samt en Adam. De var trevliga hela bunten och verkar lovande för kommande umgänge.

Till vår sakta men säkert växande umgängeskrets hör ju nu även våra grannar, Mark och Lindy som bor vägg i vägg och är unga (18 och 20) men trevliga, och Nate och Chris i huset bredvid.
Nate är vår ålder, pluggar, jobbar extra i en sportaffär, har en hund som heter Shooter (som gillar att jaga Daisy) och är kort sagt en ytterst normal kille. Det enda onormala med Nate är väl att han låter Chris bo hos honom, gratis.
Chris är i 40-årsåldern, kommer ursprungligen från Detroit och har spenderat drygt 13 år i fängelse för diverse brott (har inte direkt frågat om detaljer kring vad han åkte in för..) och försörjer sig för tillfället genom att lägga tak lite då och då och äta Nates mat. Han är snäll, på en lite skumt ghettosätt, men det märks att halva hjärnan är sönderkokad av knark, alkohol och ett gangsterliv utan dess like. Karln har blivit skjuten och knivhuggen och gud vet allt, har fyra barn han aldrig träffar och har varit gift tre gånger. Men Nate låter honom alltså bo hos honom och Chris är så tacksam att han lovat att verkligen försöka låta bli att bli arresterad igen, för då skulle ju Nate bli så besviken….sig själv verkar han ha slutat bry sig om för länge sen.

Men Nate och Chris gillar att grilla och sitta ute på verandan och snacka skit, de är lättsamma och trevliga och förutom att våra husdjur inte kommer överens så är vi väldigt goda grannar.

Och sen har vi Jake och Bobby, ett par som vi träffade förra helgen och har umgåtts med en del under veckan som gått. Bobby jobbar på universitetet och verkar känna gud och alla människor i Pocatello. Jake pluggar och ska dra iväg på utbyte till Uruguay nu om några veckor, de var så vi träffades för vi pratade om Sydamerika. Hursomhelst, de är jättetrevliga och roliga och bra att känna eftersom de har så många kontakter.

Ja, det var vännerna det. Hoppas på fler men är nöjd med skaran som den ser ut hittills.

No comments:

Post a Comment