Saturday, May 15, 2010

i regn behövs inget solskydd

Skulle gå och köpa solkräm men så började det regna så jag struntar väl i det då. De senaste dagarna har det varit ofantligt fint väder, fast jag har jobbat och inte direkt kunnat njuta av det på annat sätt än att luncherna på Moondollars varit väldigt rushiga och resulterat i bra dricks. Men igår slutade jag 4 och solen sken långt in på kvällen som jag, Dylan, hans mamma, mormor och två kusiner Katy och Megan spenderade downtown Coeur d’Alene där de ställer till med Art Walk en gång i månaden hela sommaren. Ett tiotal gallerier hade ställt upp dörrarna och lagt snoffsigheten åt sidan så att vanligt folk kunde gå och sippa vin och äta ostkuber utan att känna sig malplacerade. Austin har flera av sina grejer på ett litet men hippt galleri som drivs av en tjej som D gick high school med. Heather heter hon, är en riktig hippie och jättemysig och rolig att umgås med. Vi hängde mest på hennes galleri men strosade även runt och kikade på all möjlig konst.
Det är tydligt att sommaren är alldelens runt knuten nu. Cd’A är verkligen en sommarstad, skulle tippa att befolkningen nästan fördubblas under dessa månader och det anordnas en massa olika events nere i centrum. Art Walk, Famer’s Market, Pet’s Market och en massa annat… och vi har gångavstånd, det är så härligt.

Nu är jag ledig tre dagar i rad, även det känns rätt så härligt. Igår blev jag skälld på igen av schizo-Rick, chefen. Den här gången för att jag (fast det var inte jag, men det sa jag ju inte eftersom jag vet vad som händer om man försöker säga emot) tagit ut soporna för tidigt dagen innan. Jag skulle aldrig palla att jobba med en sån chef i längden, men nu gäller ju som tur är det här inte längden, utan bara sommaren och det ska jag väl klara.

Och Dylan fortsätter att ha dunderflyt. Först var det jobbet som lärarassistent till hösten, sen sommarjobbet som mentor/lekledare för utvecklingsstörda barn och nu senast har han fått veta att han dessutom fått ett stipendium som i stort sett täcker hela hans terminsavgift och alltså inte kommer behöva betala för sina studier. Det är bra, väldigt bra… för mig också eftersom att det nu inte alls borde bli några problem för ekonomin om jag också hoppar på pluggtåget.

No comments:

Post a Comment