Sunday, June 27, 2010

en helg i fotbollens tecken

Tillbaka efter en duktigt kul helg i Moscow. Vi körde ner fredag morgon, Ester (Dylans folkabuss om nu nån missat det) spann som en katt och klarade redan med bravur. Daisy spann inte, hon är inte jätteförtjust i att åka bil, men lugnade ner sig ganska fort och sov det mesta av resan. Vi var lite tidspressade för vi ville hinna fram i tid till Spanien-Chile. Willy, som är en av de sista vänner vi har kvar därnere, är spansk och när vi parkerat Ester utanför hans lägenhet var den redan smockfull av folk som ville kolla fotboll. Diego, Pico, Roya, Guiseppe, Sebastian… inte många amerikaner, utan mest syd och latinamerikaner som tar fotboll på blodigaste allvar. Att Spanien vann var definitivt bra för husfriden.

Efter matchen for jag på affären och köpte Wasa knäcke (rågi och havreknäck), ost (inte Västerbotten dock utan Schweizerost), fiskkonserver som egentligen smakar makrill snarare än sill men är det närmaste jag kunde komma, jordgubbar och öl. Sen körde vi ut till ett område med Cederträd en bit utan för stan och hade midsommar, jag lärde alla sjunga Helan går, med halvdant resultat, men vi hade hemskt trevligt.

Lördag spelade USA mot Ghana och Willys lilla lägenhet var om möjligt ännu mer välfylld än dagen innan. När matchen till slut var över låg Dylan och Guiseppe (som faktiskt är amerikan, sitt namn till trots) bokstavligen utslagna på golvet med tomma blickar och vita knogar. I soffan och runt bordet satt och stod sydamerikaner som var enormt lyckliga och skadeglada över att USA var ute ut turneringen och längs bak i rummet stod två killar från Zimbabwe och jublade tyst och dansade lite försiktigt för att fira samtidigt som de ville visa respekt för amerikanarna.
Som tur var var vädret helt underbart så när folk återhämtat sig från dramat packade vi in oss i fyra bilar och körde iväg till en liten sjö och grillade och badade till solen gick ner.

Det underbara vädret gjorde ju dock att Ester var hetare än en pizzaugn så även om helgen varit helt fantastiskt på många sätt så är jag glad att vara tillbaka och kunna sova i en säng inatt.

No comments:

Post a Comment